![]() |
Taze Soğanlı Ve Fesleğenli Omlet
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
4 yumurta 400 gr patates 3 taze soğan 10 fesleğen yaprağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri Tuz Taze soğanlı ve fesleğenli omlet: Patatesleri soyup halka şeklinde dilimleyin. Soğanları temizleyip 3-4 cm kalınlığında doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp patatesleri sık sık çevirerek kızartın. Soğanı ilave edin. Yumurtaları çukur bir kapta hafif çırpın. Patatesli karışım, rendelenmiş kaşarpeynir ve tuzu ilave edip harmanlayın. Yumurtalı patatesi sıcak tavaya alıp spatula ile tüm tavaya eşit olarak yayın. Kısık ateşte bir tarafı hafif kızarana kadar pişirin. Spatula ile bir kenarını kaldırarak piştiğini kontrol edin. Omletin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip üzerine fesleğen yapraklarını yerleştirin. Tavanın kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Omleti tavadan tabağa kaydırarak alın. Sıcak, ılık ya da soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.