ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Etli Papatya Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252247)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:40 AM

Etli Papatya Pilavı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 su bardağı papatya şehriye
250 gr kuzu kuşbaşı
2 domates
2 sivri biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı su
Tuz, karabiber

Etli papatya pilavı:
Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sivri biberleri kıyın. Eti teflon tavaya alıp yağsız olarak birkaç dakika kavurun. Sivri biber ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Etli karışımı şehriyeye ilave edip karıştırın. 2.5 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.