ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kavurmalı Kepekli Bulgur Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252233)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:42 AM

Kavurmalı Kepekli Bulgur Pilavı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1 su bardağı kepekli bulgur
200 gr kuşbaşı dana eti
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
3 su bardağı su
Tuz

Kavurmalı kepekli bulgur pilavı:
Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Dana etini tencerede tereyağı ile kavurun. Kırmızı pul biber ve salçayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Suyu ve tuzu ekleyin. tencerenin kapağını kapatıp su kaynayınca bulguru ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.