![]() |
Kağıt Kebabı Yapılışı
Kagit kebabi hem cok kolay hem de cok leziz ve guzel gorunuslu bir yemek. Ben yemegi pisirirken kuzu eti kullandim ama siz tavuk, hindi ya da dana eti kullanabilirsiniz. Tek yapmaniz gereken pisirme surelerini kullandiginiz ete gore ayarlamak. Afiyet olsun!
Malzemeler: 1 kg kusbasi et (tavla zari kadar dogranmis) 1,5 cay bardagi su 1 s.b. haslanmis bezelye 1 kase haslanmis patates (tavla zari kadar dogranmis) 2 adet haslanmis havuc (tavla zari kadar dogranmis) 200g arpacik sogan (temizlenmis) 2-3 y.k. tereyagi (zeytinyagi veya margarin de olur) 1 c.k. kekik Biraz tuz ve kararbiber Biraz maydanoz (suslemek icin) Yagli kagit Yapilisi: Yagli kagidi, kisi sayisi kadar, 35 x 25 cm boyutlarinda kesip hafifce yaglayin. Tereyaginji tencereye alip eti kavurun. Et guzelce kavrulduktan sonra sogani, kekigi, tuz ve karabiberi ekleyip karistirin ve soganlar solana kadar kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip kisik ateste pisirin. Et suyunu cektikten sonra haslanmis sebzeleri tavaya koyup bir kac kere karistirin. Eti kagidin ortasina yerlestirin. Kagidin uc kisimlarini etin ustune dogru katlayarak ince uzun dikdortgen bir paket yapin. Daha sonra yanda kalan kisimlari ust uste katlayip bu kisim altta kalacak sekilde tepsiye yerlestirin. Kagidin uzerini elinizle islatin ve onceden isitilmis 180 derecedeki firinda 30-45 dk kadar ya da et tamamen pisene kadar pisirin. Firindan aldiginiz kebaplarin kagidini ortan kesip maydanozla susleyin ve sicak sicak servis yapin. Afiyet olsun 6-8 kisilik |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.