ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Kestane (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251951)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:15 AM

Etli Kestane
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

300 gr kestane
600 gr kuşbaşı kuzu eti
8 arpacık soğan
2 havuç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 defneyaprağı
Tarçın
Tuz
Karabiber

Etli kestane:
Eti tencerede 1-2 dakika kavurun. Zeytinyağı, yuvarlak doranmış havuç ve soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip pişmeye bırakın.

Havuçlar tam pişmeden kabukları soyulmuş bütün kestaneleri, defneyaprağını ilave edin. 30 dakika pişirip ocağın altını kapatmadan önce tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Defneyaprağını içinden alıp servis tabağına aktarın. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.