ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251784)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:43 AM

Sebzeli Haşlama
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

4 kemikli kuzu eti (kuzu incik)
3 soğan
1 kabak
1 havuç
2 patates
1 kereviz
Tuz

Sebzeli haşlama:
Soğanları soyup doğrayın. Patates ve kerevizi soyup elma gibi dilimleyin. Havuç ve kabağı temizleyip iri çubuk şeklinde doğrayın.
Etleri yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alıp üzerini örtecek kadar su doldurun. Sebzeler ve tuzu ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin.

Eti ayrı bir tabağa alıp didikleyin. Sebzeleri suyu ile servis tabaklarına paylaştırıp üzerine eti ekleyin ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.