ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Barbunya Köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251773)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:45 AM

Barbunya Köftesi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

300 gr barbunya
1 yumurta
1 soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Galeta unu
Kimyon
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Barbunya köftesi:
Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın.

Barbunyayı mutfak robotunda püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. 30 dakika buzdolabında bekletin.

Ellerinizi hafif ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.