![]() |
Barbunya Köftesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
300 gr barbunya 1 yumurta 1 soğan 2 yemek kaşığı galeta unu Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz Galeta unu Kimyon Kırmızı pul biber Tuz Karabiber Kızartmak için Ayçiçeği yağı Barbunya köftesi: Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Barbunyayı mutfak robotunda püre haline getirin. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. 30 dakika buzdolabında bekletin. Ellerinizi hafif ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.