![]() |
Evde Fındık Ezmesi Yapımı
Malzemeler:
2su bardağı fındık bir çorba kaşığı fındık yağı yada herhangi sıvıyağ yarım çağ kaşığı tuz 4-5çorba kaşığı pudra şekeri(arzuya göre çoğaltabilirsiniz) Hazırlanışı: Fındıkları ayıkladıktan sonra tencerede kavurun.kavurma işlemini fırında 150-160 derecedede yapabilirisniz. Kavrulan fındıkları bir bez yardımıyla avuçlarımızda ovarak kahverengi kabukların çıkmasını sağlayın. (fındıklar soğuyunca kabuklar çıkmakda zorlanıyor) Fındıkları ve sıvıyağı robota koyup parçalanmasını sağlayın. Tuz ve pudra şekerinide ilave edip pütürsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Cam bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın. Çikolatalı severim diyorsanız içine benmari üsülü eritip içine çikolata koyup de yapabilirsiniz. afiyet olsun. kolay gelsin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.