ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Havuçlu Pötibör Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251426)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:22 AM

Havuçlu Pötibör Tatlısı
 
MALZEMELER:
  • 1 kg havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • Arasına dizmek için pötibör bisküvi
YAPILIŞI:[*]Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.[*]Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.[*]Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. Ben küçük kare borcam kullanarak 4 kat oluşturmayı tercih ettim.[*]Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.
Hafifliği ve lezzeti çok hoşuma gitti. Mutlaka bir gece dinlendirin, lezzeti o zaman tam oturuyor. Birde şeker miktarını azaltmayın.




Afiyet olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.