ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mürdüm Erikli Cevizli Turta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=251344)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 10:35 AM

Mürdüm Erikli Cevizli Turta
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 su bardağı un
125 gr margarin
1 yumurta
100 gr iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı çok soğuk su
1 tutam tuz
Üzeri için
15 mürdüm eriği
3.5 çorba kaşığı un
100 gr ince çekilmiş ceviz
8 çorba kaşığı pudraşeker
60 gr tereyağı
2 yumurta
1 çorba kaşığı tozşeker

Mürdüm erikli cevizli turta:
Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Un, tozşeker, ufak parçalara doğranmış margarin ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pütürlü bir karışım elde edene kadar yoğurun. Yumurta, ceviz ve soğuk suyu ekleyip yoğurmaya devam edin.

Üzeri için, mürdüm eriklerini 4 dilime kesip çekirdeklerini çıkarın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını mikserle bir kapta çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Un, 7 kaşık pudraşekeri ve cevizi ekleyip iyice karıştırın.

Hamuru unlanmış bir zemine alıp merdane ile 3-4 mm inceliğinde açın. 22 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp içine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine tozşeker serpin. Tereyağlı yumurta karışımını ekleyin. Üzerine erik dilimlerini dik olarak yarısına kadar batırın. Fırına verip 10-15 dakika pişirin. Ilınınca üzerine kalan pudraşekerini serpiştirip dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.