ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Vişneli Yoğurt Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250936)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:43 AM

Vişneli Yoğurt Tatlısı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 kahve fincanı eritilmiş yağ
1 su bardağı tozşeker
6 yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
6 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı hindistancevizi

Vişneli şurup için:
250 gr vişne
3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı tozşeker

Vişneli yoğurt tatlısı:
Tozşeker ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kapta iyice karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Eritilmiş Hüner, un, nişasta ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp ılınıncaya kadar bekletin.

Vişneli şurubu hazırlamak için; vişneleri 1 su bardağı su ve yarım su bardağı tozşekerle kaynatın. 2.5 bardak suyu 3 bardak şekerle kaynatın. 1.5 bardak vişne suyunu kaynattığınız şuruba ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız vişneli sıcak şurubu ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şurubunu çekip soğuduktan sonra dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.