ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiğ Beslenmeyle İlgili Tarifler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250829)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:20 AM

Çiğ Beslenmeyle İlgili Tarifler
 


Badem sütü hazırlama

Kavrulmamış, taze bademleri bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün, kabuklarını soymak için sıcak suya batırıp, çıkarın. Ardından bir ölçü bademi, üç ölçü suyla birlikte blendır’a koyun. Önce yavaş, sonra hızlı bir şekilde bademleri öğütün. İyice öğütülüp, suyla karıştığında, karışımı tülbentten süzün. Tülbentin içinde kalan badem parçalarını baharatlarla karıştırarak ekmeğin üzerine sürülebilecek lor yapabilirsiniz.


İKİ TARİF

AY ÇEKİRDEĞİ PATESİ

MALZEMELER
3 kap ay çekirdeği; 8-12 saat suda bırakılmış, 2-4 saat filizlendirilmiş
1 kap taze organik limon suyu (3 limon)
½ kap ince kıyılmış yeşil soğan
¼ veya ½ kap organik tahin
2 çorba kaşığı organik soya sosu
2-4 çorba kaşığı ince doğranmış kırmızı soğan
4-5 çorba kaşığı, ince kıyılmış maydanoz
2-3 orta boy baş sarımsak ezilmiş
1/2 çay kaşığı cayenne biberi

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri sırayla blendıra koyup, iyice birbirine yedirin.

****

KABAK HUMUS

MALZEMELER
320 gram kabak
2 diş sarmısak
Birkaç damla limon suyu
50 gram tahin (yaklaşık 1 kahve fincanı)
Birer tutam tuz, karabiber, köri

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri sırayla blendıra koyup, iyice birbirine yedirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.