ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kâğıtta Patates Turtası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250728)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:37 AM

Kâğıtta Patates Turtası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

500 gr taze patates
4 domates
3 taze soğan
4 yeşil zeytin
4 siyah zeytin
Yarım demet maydanoz
6 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı galeta unu
5 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
Tuz, kekik, karabiber

Kâğıtta patates turtası:
Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin ve kararmaması için tuzlu suda bekletin. Soğanları temizleyip kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Domatesleri dilimleyin.

Patatesleri süzüp kâğıt havlu üzerine alın. Galeta unu, kaşarpeynir, kekik, tuz ve karabiberi bir kâseye alıp karıştırın. Maydanozu kıyıp karışıma ekleyin ve karıştırın.

Kalıbı yağlı kâğıtla kaplayıp patatesleri dizin. Sırasıyla peynirli karışım, domates, soğan ve zeytinleri ekleyin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürüp peynirli karışımla tamamlayın.

Üzerine sıvıyağ gezdirip yağlı kâğıtla kapatın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Kâğıdı alıp 3-4 dakika daha pişirin ve fırından alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.