![]() |
Portakal Şerbeti
Malzemeler;
1 Kg. Portakal 1 kg. Şeker 1 Adet Limon Yapılışı; Portakalları yıkayıp suyunu sıkalım. Bir tencereye şeker ve üzerini örtecek kadar su koyup ocağa alarak kaynatılır. Koyulaşınca yani kıvamı olunca sıkmış olduğumuz portakal suyunu ve limon suyunu şerbetimize ilave edip 5-6 dk. daha kaynatalım, ocaktan indirelim. Yarım saat beklettikten sonra şişelere süzerek dolduralım, serin ve güneşsiz bir yerde saklayalım. NOT : Şerbetin kıvamı şöyle anlaşılır. Hazırladığımız şerbet soğuk suya damlatılır. Şerbet suda sertleşip toparlanıp lokum haline geliyorsa kıvamı olmuş demektir. Kışlık şuruplar ikram edileceği zaman bardakların 1/3 kısmına şurup, geri kalan kısmına su koyup karıştırılıp ikram edilir. Afiyet Olsun… http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg . |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.