![]() |
Eli Böğründe ( Kahramanmaraş)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı dana eti 100 gr kuyruk yağı 5 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 5 adet sivri biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Boş tepsiye dana eti yerleştirilir ve üzerine parça parça kuyruk yağı konur. Etlere değmeyecek şekilde 5 adet soğan 4’e bölünerek tepsiye eklenir. 7 adet domates dörde bölünerek diğer malzemelere değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 1 baş sarımsak, kabuklarından ayrılarak tepsinin ortasına konur ve tepsi 180 derecelik fırına yerleştirilir ve suyunun salması beklenir. Suyunu salan yemeği fırından çıkararak 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir. Tuzun sonradan konmasının sebebi; etin sertleşmemesidir. Biberler yıkanarak 3 santim büyüklüğünde doğranır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsi yeniden fırına verilerek ortalama 15-20 dk daha pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.