ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Eli Böğründe ( Kahramanmaraş) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250448)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:41 AM

Eli Böğründe ( Kahramanmaraş)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı dana eti
100 gr kuyruk yağı
5 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
5 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Boş tepsiye dana eti yerleştirilir ve üzerine parça parça kuyruk yağı konur. Etlere değmeyecek şekilde 5 adet soğan 4’e bölünerek tepsiye eklenir.

7 adet domates dörde bölünerek diğer malzemelere değmeyecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 1 baş sarımsak, kabuklarından ayrılarak tepsinin ortasına konur ve tepsi 180 derecelik fırına yerleştirilir ve suyunun salması beklenir.

Suyunu salan yemeği fırından çıkararak 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenir. Tuzun sonradan konmasının sebebi; etin sertleşmemesidir.

Biberler yıkanarak 3 santim büyüklüğünde doğranır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsi yeniden fırına verilerek ortalama 15-20 dk daha pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.