![]() |
Ne Okuyabilirim?
Arkadaslar gercekten yardima ihtiyacim var.simdi durum soyle.ben buyuden filan korkarim.once yani ayrildigimizda ilk basta aklima dua (yani burdaki dualari) okumak gelmemisti.direk buyu sayfasina dalmisti.iste malzemeleri filan almistim.anlamiyordum gunah oldugunu o an nasil psikolojideysem aklima bile gelmemisti.ilk ne biliyim sirkeye resimmi atiyordun ne.sacma seyler.bide yapmadan once ben nelerin musallat oldugunu filan okudum korktum.neyse kavanoza resmi salip cikarmam ve uzerinden aglayarak tovbe etmem bir oldu.yani yapamamistimsonra dua okumaya basladim.halada okuyorum.6 ay filan gecti herhalde.aklima buyu gelmemisti.vekf dusundum yaptircaktim ama bunlain hepsi buyuymus.simdi ben buyu filan yaptiramam geberirim korkumdan.ayrica yaptirmamda kendimi taniyorum cunki.ama bi sey aklimda sanki yaptir,yaptirmicakmisin diyo butun gun.deliricem sey gibi bi sey hani magazada bi seyi begenmeyince satan kisi bu sana yakisiyo guzel olucak diye insanin kafasini yiyor ya oyle bi sey.turkcem bozuk kusura bakmayin.ne okuya bilirim bunu olmamasi icin?
|
Ne Okuyabilirim?
okumuycaksın çünkü sen allahu tealadan korkuyorsun
sana onu diyeni yaradandan korkuyorsun ne cehenneme gitmek istiyorsun, ne de dünyanın ve ahiretinin batmasını istiyorsun cennette peygamberle olmak varken sümüklü bir oğlan için şeytana evet demiyceksin sana bunu söyleyen ses şeytanın sesi, bunu biliyorsun şeytanın paçasından cehenneme sürüklediği bathsızlardan olma çok fazla düşünmeye gerek yok amentü billahi ve rusulihi diyiceksin |