![]() |
Pazılı Fırın Makarna
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
8 pazı yaprağı Yarım paket kesme makarma 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 40 gr tereyağı 1 tutam safran Tuz Pazılı fırın makarna: Pazı yapraklarının saplarını kesin. Tuzlu sıcak suya tek tek batırıp çıkarın ve kağıt havlu üzerine alıp suyunu süzdürün. Makarnayı tuz ve safran eklenmiş kaynar suda haşlayıp süzün. Ceviz, peynir, tuz ve tereyağının üçte ikisini ekleyip harmanlayın. Küçük fırın kalıplarını kalan tereyağı ile yağlayın. Pazı yapraklarını kaselerin içine kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın. Makarnalı harcı paylaştırıp dışa sarkan yaprakları içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Önceden ısıstılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirip alın. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.