![]() |
Bezelye Humusu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 su bardağı bezelye Yarım su bardağı haşlanmış nohut 1/4 su bardağı ince kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı yoğurt 2 dal taze soğan 3 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı kimyon 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Servis için Baget ekmek Bezelye humusu: Bezelye ve nohutu mutfak robotunda püre haline getirin. Yoğurt, zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, ince doğranmış taze soğan, limon suyu, tuz ve kimyonu ekleyip 3 dakika mutfak robotunda karıştırın. Baget ekmeği ince dilimleyip üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve fırın ızgarasında kızartın. Humusu kızarmış ekmeklerle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.