ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Et Meze (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242330)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:09 PM

Et Meze
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

250 kuşbaşı dana eti
2 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu

Et meze:
Kuşbaşı dana etini su ilave etmeden kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişmeden suyunu çekerse her defasında bir kahve fincanından çok olmamak üzere sıcak su ilave edin. Çok az su kalıncaya kadar pişirin. Pişen etleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Sarımsakları ince kıyın. Ekmek içlerini ufalayın. Tüm malzemeyi ete ilave ederek tekrar mutfak robotundan geçirin. Tencerede kalan et suyunu ilave edip karıştırın. Servis yapın.

Hazırladığınız et meze sulu olursa, bir miktar ekmek içi ilave edebilirsiniz. Mezeyi sandviç ekmeği ile servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.