![]() |
Hamsili Muska Seklinde Borek
Malzeme Listesi:
Yarım Kg Hamsi 5 Yeşil Soğan 1 Tutam Maydanoz Tuz Karabiber 3 Yufka 1 Yumurta Kızartmak İçin: Sıvıyağ Garnitürü İçin: Karışık Yeşillik Hazırlanışı: Hamsiyi temizleyip yıkıyoruz. Kılçıklarını çıkartıyoruz. Bıçakla ince bir şekilde hamsileri doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Yeşil soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğrayıp hamsiye ekliyoruz. Tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yufkaları 4 parmak kalınlığında şeritler şeklinde kesiyoruz. Hamsili harcımızdan koyup muska şeklinde sarıyoruz. Yumurtanın akını kaseye koyuyoruz. Yufkaların son kalan kısımlarını yumurta akına bulayıp yapıştırıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran börekleri karışık yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz. afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.