![]() |
Kadayıflı Börek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
250 gr tel kadayıf 125 gr eritilmiş tereyağı Tuz karabiber İç malzeme için 1 soğan 200 gr dilimlenmiş mantar Tuz karabiber toz kırmızı biber Üzeri için 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 kahve fincanı krema 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri Kadayıflı börek : Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Dilimlenmiş mantar ve baharatı ekleyip harmanlayın. Üzeri için süt, krema ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Kadayıf, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına ortası hafif çukur ve kenarlarını kapatacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Mantarlı karışımı kek kalıbının ortası na, yumurtalı karışımıda mantarların üzerine gezdirerek dökün. 180dereceli fırında pişirin. Fırından alıp kaşar peynirini serpiştirin ve 5 dakika daha pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.