ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deniz Mahsülleri Ve Rezene İle Canneloni (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241397)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:37 PM

Deniz Mahsülleri Ve Rezene İle Canneloni
 
Deniz Mahsülleri ve Rezene İle Canneloni (6 Kişilik)


Malzemeler

18 Adet Cannelloni

1 İstakoz

2 Yengeç

20 cl Kaynatılmış Balık Suyu

2 Havuç

2 Kereviz Dalı

3 Rezene

5 cl.Pastis

10 cl. Taze Krema

20 gr. Tereyağ

1 Soğan

1 Diş Sarımsak

1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

25 cl. Beyaz Şarap

1 Demet Fesleğen

Tuz, Karabiber



Yemeğin Yapılışı

İstakozu 7 dakika, yengeci de 10 dakika sırayla balık suyunda kaynatın. Etlerini kücük parçalara ayırın. Kereviz ve havuçları kıyın. istakozun başını ve yengeç kabuklarını etsuyunda haşlayın.

Zeytinyağında sarımsak ve soğanla birlikte kavurun. Beyaz şarabı ısıtın, fesleğen demetini ekleyin ve 10 dakika kısık ateşle kaynatın. Rezeneyi buharda 15 dakika pişirin.

Havuç ve kerevizleri tereyağında biraz pişirin. Pastisi ısıtın.10 cl. deniz mahsulü suyuna, kremayı ekleyip karıştırın. İstakoz ve yengeç etini kıyılmış fesleğenle hafifçe karıştırın.

Karışımı cannellonilerin içine doldurun. Rezeneyi mikserde karıştırın ve suzun. Tabaktaki cannelloni?lerin altına yayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.