ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muhallebili Pay (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240905)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:09 PM

Muhallebili Pay
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamuru için
150 gr eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un

Muhallebisi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
6 yemek kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için
Pudraşeker
Toz Antepfıstığı

Muhallebili pay:
Yumurta ile tozşekeri mikserle çırpın. Yoğurt, eritilmiş tereyağı, ayçiçeği yağı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Süt, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve unu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.

Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açıp 10 cm x 10 cm genişliğinde kesin. İçlerine birer yemek kaşığı kadar muhallebiden paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Üzerine pudra şeker ve antepfıstığı serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.