Prof. Dr. Sinsi |
07-16-2012 10:03 PM |
Kışlık Domates Turşusu.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:- 5 kg domates,
- 1 kg acı sivri biber,
- 1 su bardağı zeytinyağ,
- 3 adet limonun suyu,
- 10-15 diş sarımsak,
- Tuz (tadı normal yediğinizden biraz daha tuzlu olacak kadar).
Hazırlanışı:[*]Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın,[*]Biberleri halka halka doğrayın,[*]Sarımsakları ezin,[*]Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın,[*]Karışımı konserve şişelerine paylaştırın,[*]Şişeleri iki gün boyunca güneş görmeyen bir ortamda ağzı açık şekilde bekletin,[*]Kapaklarını kapatıp şişeleri ters çevirin,[*]1 gece o şekilde beklettikten sonra kışın kullanmak üzere kaldırın.Afiyet olsun…
|