ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Crém Broule (Fransa) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240448)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:54 PM

Crém Broule (Fransa)
 
Malzemeler

2 paket toz vanilya (ya da 1 çubuk vanilya).
25 gr toz şeker
1 litre krema
5 yumurta


Yapılışı

Yumurta sarısı ile toz şeker karıştırıldıktan sonra ılık krema ilave edilir. Daha sonra vanilya ilave edilen karışım bir gece bekletilir.
Bir gece bekletilerek Crém Broule kabına dökülen karışım, 100C'ye ayarlanan fırında 60dk. pişirilmeye bırakılır.
Soğuması için bir süre bekletilen Crém Broule'ye, son olarak toz şeker eklenir ve Crém Broule, toz şekerlerin rengi koyulaşıncaya kadar, bir süre ateşte bırakılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.