ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Çin Usulü Kızarmış Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=240400)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 10:02 PM

Çin Usulü Kızarmış Pilav
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

600 gr basmati pirinç
150 gr mantar
2-3 havuç
50 gr taze zencefil
300 gr küçük karides
1 su bardağı konserve bezelye
3 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan
Tuz

Çin usulü kızarmış pilav:
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın.
Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın. Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun.

Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın. Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin. Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun. Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.