![]() |
20 Kuruşa İbretlik Bi Olay, Gerçekten Bakmaya Değer
Arkadaşlar, ben bu yazıyı okurken çok ama çok etkilendim ve sizinlede paylaşmak istedim ...
londra'daki camii'ye yeni bir imam gönderilmiş. İmam şehire gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zamanda aynı şöföre rastlıyormuş Bir gün Bilet alırken yanlışlıkla 20 kuruş fazla vermiş, İmam yanlışlığı oturupda parasını sayınca fark etmiş. <kendi Kendine düşünüyormuş " 20 kuruşu geri versemmi şöföre?" diye. Ama içinden bir ses diyormuşki "çok gülünç bir para ve şöförün umrunda değil otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten...sadece 20 kuruş onlara bişey yapmaz." "Bu parayı saklayabilirim diye düşünmüş, Allahtan gelen bir hediye gibi... İneceği durağa gelince İmam kalkmış, ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şöförünm yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demişki: "paranın üstünü fazla verdiniz" şöför gülümsemiş ve demişki ; "siz caminin yeni imamısınız değilmi? Aslında uzun zamandır caminizde ziyaret etmek istiyordum, islamı öğrenmek için. Bu yüzden bilerek sze fazla para verdim, nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim." İmam inerken bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış neredeyse. Bir direğe tutunmuş, ve kendine gelmeye çalışmış. Gözlerinden yaşlar dökülerek demişki: "Allah'ım az daha İslamı 20 kuruşa satıyordum!..." Unutmayınki siz belkide müsllüman olmayan insanlara dinimizi tanıtan kişilerdensiniz. Bu yüzden haraketlerinize dikkat edin. Maalesef insanlar sizinle birlikte dinimizide yargılayacaklardır! |