![]() |
İnsanların %98 İ Çözemez(Einstein Bulmacası)
Şimdiden Açıkça Söyliyim Ben Bulamadım
BU SORUDA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞAŞIRTMACA YOKTUR, TAMAMEN MANTIĞA DAYALIDIR.MANTIKLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME ULAŞILABİLİR. 1.) 5 TANE EV VAR VE HEPSİ AYRI RENK. 2.) HER EVDE OTURANIN AYRI BİR UYRUĞU VAR. 3.) HEPSİDE AYRI BİR İÇECEK İÇİYOR, AYRI BİR HAYVAN BESLİYOR VE AYRI BİR MARKA SİGARA İÇİYOR. 4.) BU BEŞ İNSANIN HİÇBİRİ ÖBÜRÜNÜN YAPTIĞINI YAPMIYOR.YANİ SİGARASI AYRI, İÇECEĞİ AYRI BESLEDİĞİ HAYVAN AYRI VE EVİ AYRI... SORU: BALIK KİME AİT? 1.)İNGİLİZ KIRMIZI EVDE OTURUYOR. 2.)İSVEÇLİNİN KÖPEĞİ VAR. 3.)DANİMARKALI ÇAY İÇİYOR. 4.)YEŞİL EV TAM BEYAZ EVİN SOLUNDA DURUYOR. 5.)YEŞİL EVİN SAHİBİ KAHVE İÇMEYİ SEVİYOR. 6.)PALMALL SİGARASI İÇENİN BİR KUŞU VAR. 7.)ORTADAKİ EVDE OTURAN SÜT İÇMEYİ SEVİYOR. 8.)SARI EVDE OTURAN DUNHILL SİGARASI İÇİYOR. 9.)NORVEÇLİ BİRİNCİ EVDE OTURUYOR. 10.)MARLBORO İÇEN KEDİSİ OLANANIN YANINDAKİ EVDE OTURUYOR. 11.)AT'I OLAN İNSAN, DUNHILL SİGARASI İÇENİN YANINDAKİ EVDE OTURUYOR. 12.)WINFIELD SİGARASI İÇEN, BİRAYI SEVİYOR. 13.)MAVİ EVİN YANINDA NORVEÇLİ OTURUYOR. 14.)ALMAN ROTHMANNS SİGARASI İÇİYOR. 15.)MARLBORO İÇENİN KOMŞUSU SADECE SU İÇİYOR. EINSTEIN BUNU SON YÜZYILDA YAZMIŞ VE İDDİA ETMİŞ Kİ; DÜNYA İNSANLARININ %98 İ BUNU ÇÖZEMEZ. Bakalım Siz Çöze Bilecekmisiniz İyi Şanslar |
bence beyaz ewdedir balık ama tam emin değilim ipuçlarının basılarını anlamadım :S
|
bunlar eskiden zaman gazetesinde bol bol çıkıyordu ve çözüyordum şu an gerçekten yorgunum sonra mutlaka uğraşırım severim böyle dedektiflik sorularını
büyük ihtimal bu iş einsteinin işi değil biraz dikkat çekmek için ona atfedilmiş paylaşım için sağol |
bakalım einstein in %2 lik sınıfına girebiliyor muyum???
balık, yeşil evde oturan kahve ile birlikte Rathmanss içmekten hoşlanan alman'a ait... ---mi? benim hazırladığım tablo bu verileri veriyo da... |