![]() |
Ögrenecek Çok Şey Varmış
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yıllar sonra öğrendim ki... Kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız. Kendinizi sevilecek insan yapabilirsiniz, gerisini karşı tarafa bırakırsınız. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Öğrendim ki... Güveni geliştirmek yıllar alıyor, yıkmak bir dakika. . Öğrendim ki... Hayatında nelere sahip olduğun değil, kiminle olduğun önemli. . Öğrendim ki... Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün, ama sonrası için bir şeyler bilmek gerek. . Öğrendim ki... Kendini en iyilerle kıyaslamak değil, kendi en iyinle kıyaslamak sonuç getirir. . Öğrendim ki... İnsanların başına ne geldiği değil, o durumda ne yaptıkları önemli. . Öğrendim ki... Ne kadar küçük dilimlersen dilimle her işin iki yüzü var. . Öğrendim ki... Olmak istediğim insan olabilmem çok vakit alıyor. . Öğrendim ki... Karşılık vermek, düşünmekten çok daha basit. . Öğrendim ki... Bütün sevdiklerinle iyi ayrılman gerek, hangisi son görüşme olacak bilemiyorsun. . Öğrendim ki... "Bittim" dediğin andan itibaren pilinin bitmesine daha çok var. . Öğrendim ki... Sen tepkilerini kontrol edemezsen, tepkilerin hayatını kontrol eder. . Öğrendim ki... Kahraman dediğimiz insanlar bir sey yapılması gerektiğinde, yapılması gerekeni şartlar ne olursa olsun yapanlar. . Öğrendim ki... Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor. . Öğrendim ki... Bazı insanlar sizi çok seviyor ama, bunu nasıl göstereceğini bilemiyor. . Öğrendim ki... Ne kadar ilgi ve ihtimam gösterseniz, bazıları hiç karşılık vermiyor. . Öğrendim ki... Para ucuz bir başarı. . Öğrendim ki... Düştüğün anda seni tekmeleyeceğini düşündüklerinden bazıları kaldırmak için elini uzatır. . Öğrendim ki... İki insan aynı şeye bakıp tamamen farklı şeyler görebilir. . Öğrendim ki.. Aşık olmanın ve aşkı yaşamanın çok çeşidi vardır. . Öğrendim ki.. Her şartta kendisiyle dürüst kalanlar daha uzun yol yürüyor. . Öğrendim ki.. Hiç tanımadığın insanlar, iki saat içinde, senin hayatını değiştirebilir. . Öğrendim ki..... Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez. . Öğrendim ki.. Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında çizginin nereden geçtiğini bulmak zor. . Öğrendim ki.. Gerçek arkadaşlar arasına mesafe girmez. Gerçek aşkların da! . Öğrendim ki... Tecrübenin kaç yaşgünü partisi yaşadığınızla ilgisi yok, Ne tür deneyimler yaşadığınızla var. . Öğrendim ki.. Aile hep insanın yanında olmuyor. Akrabanız olmayan insanlardan ilgi, sevgi ve güven ögrenebiliyorsunuz. Aile her zaman biyolojik değil. . Öğrendim ki... Ne kadar yakın olursa olsunlar en iyi arkadaşlar da ara sıra üzebilir. Onları affetmek gerekir. . Öğrendim ki.. Bazen başkalarını affetmek yetmiyor. Bazen insanın kendisini affedebilmesi gerekiyor. . Öğrendim ki.. Yüreğiniz ne kadar kan ağlarsa ağlasın dünya sizin için dönmesini durdurmuyor. . Öğrendim ki.. Şartlar ve olaylar, kim olduğumuzu etkilemiş olabilir. Ama ne olduğumuzdan kendimiz sorumluyuz. . Öğrendim ki.. İki kişi münakaşa ediyorsa, bu birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmez. Etmemeleri de sevdikleri anlamına gelmez. . Öğrendim ki.. Her problem kendi içinde bir fırsat saklar. Ve problem, firsatın yanında cüce kalır. . Öğrendim ki.. Sevgiyi çabuk kaybediyorsun, pişmanlığın uzun yıllar sürüyor |