![]() |
O Vedalardan Biri
Kitap okuyordu adam, dalgındı ..
Kadın yaklaştı yanına, hafifçe eğilip sordu ; - Kırgın mısın bana ? - Neden ? - Biliyorsun nedenini .. Böyle olsun istemezdim, istemezdik .. - Olur bazen, istemeden planlamadan yaşanır bişeyler.. - Yine de özür dilemek istiyorum ben.. Güzel bir yolculuktu .. Yol öylesine güzeldi ki . Üzerindeki engelleri farkedemedik biz.. Çünkü birbirimize bakıyorduk hep .. - Haklısın gözümüzü kamaştırdı yolun güzelliği .. - Öylesine daldık ki .. Bir sonu olabileceğini aklımıza bile getirmedik değil mi ? Şimdi o sondayız işte.. - Hep konuştuk aslında.. Güzel şeyler konuştuk .. Kırmadık birbirimizi .. Bak şimdi bile öyle .. Vedalaşırken bile aynıyız.. - Bir çıkar yoktu bu yakınlaşmada, bir beklenti yoktu.. Belki o yüzden güzeldi.. - Bazı şeyler için geç kalınmıştı, farkedemedik biz.. Ben mutluyum seni tanıdığıma.. - Alışmak çok zor olacak .. - Benim için kolay mı sanıyorsun ? Günaydınlarım, iyi akşamlarım sahipsiz kaldı .. - ? - Onların yerine ? kendine iyi bak ? demek varmış .. Ama ben hiç sevmem ki bu cümleyi .. Veda anlarını düşündürür bana.. - ? - Sussanda anlıyorum içinden geçenleri.. - Düşünüyorum .. Senden önceye dönmek ne tuhaf ! - Bak, Milattan önce gibi oldu bu .. - Senden sonrayı sevmiştim ben oysa ? Başka bişeydi o .. Ne anlatabilirim ne de tahmin edebilirsin.. - Sen ve ben .. Biz olmuştuk .. - Biz olmuşken, tekrar sen ve ben olmak .. Yapacak birşey yok.. Bitmeli .. - Daha fazla yorulmadan, incitmeden birbirimizi .. Dost kalmak adına, yaralanmayalım daha çok o zaman .. - Peki canım, hoşçakal .. - Nasıl ayrılık bu ? " Canım hoşçakal, hoşçakal bitanem " ? - Severek ayrılmak bu olmalı belkide .. - Ne saçma ? - Hayat saçma değil mi zaten ? Bu da kaybolup gider biyerlerde .. - Keşke bitmese .. - Ama bitti, bittik .. - Hoşçakal .. - Sen de .. Kadın kapıyı çekip, çıktı yavaşça.. Adam pencereden baktı uzun uzun .. Kadın gözden kaybolurken.. Gözlerinden süzülen yaşlara engel olamıyordu ikiside ..( |