ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bliny (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196249)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:46 AM

Bliny
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler

  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 15 gr taze maya (veya 2 silme çay kaşığı kuru maya)
  • 40 gr kara buğday unu
  • 11 çorba kaşığı (100 gr) un
  • 1,5 bardak ılık süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 100 gr tereyağı (erimiş)
  • 1 bardak krema (ekşimik)
  • 2 adet yumurta akı
  • Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu

hazırlanışı

  • Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın. Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika bekletin.
  • Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın. Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün.
  • Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın. Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin.
  • Sonra hamurun içine geriye kalan kara bugday ununu katın ve 2 saat daha dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın.
  • Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın. Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin.
  • Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın. Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın.
  • Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın.
  • Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın.
  • Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.