- -
Bliny
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196249)
| Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 10:46 AM |
Bliny
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 3 çorba kaşığı sıcak su
- 15 gr taze maya (veya 2 silme çay kaşığı kuru maya)
- 40 gr kara buğday unu
- 11 çorba kaşığı (100 gr) un
- 1,5 bardak ılık süt
- 2 adet yumurta sarısı
- Tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- 100 gr tereyağı (erimiş)
- 1 bardak krema (ekşimik)
- 2 adet yumurta akı
- Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu
hazırlanışı
- Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın. Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika bekletin.
- Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın. Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün.
- Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın. Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin.
- Sonra hamurun içine geriye kalan kara bugday ununu katın ve 2 saat daha dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın.
- Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın. Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin.
- Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın. Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın.
- Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın.
- Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın.
- Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.