![]() |
Pancarlı Kısır
Pancarlı Kısır Tarifi - Pancarlı Kısır Yapılışı - Pancarlı Kısır Nasıl Yapılır - Oktay Usta Pancarlı Kısır
Malzeme Listesi Yarım Kg. İnce Bulgur 1 Demet Dereotu 2 Salatalık 1 Su B. Ceviz 1 Su B. Mısır 1 Kase Pancar Turşusu Nar Ekşisi Zeytinyağı 1 Limon Süslemek İçin: Kıvırcık Hazırlanışı: İnce bulgurun üzerine sıcak su döküp dinlendiriyoruz. Bulgur, suyunu çekip şiştikten sonra ince doğranmış dereotu, kornişon turşu, mısır ve iri kırışmış cevizi katıyoruz. Salatalık ve pancar turşusunu rendeliyoruz. Nar ekşisini, zeytinyağı ve limon suyu katıp karıştırıyoruz. Servis tabağını kıvırcık ile döşüyoruz. Üzerine kısır koyup servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.