ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Etli Soğan Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195375)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:32 AM

Fırında Etli Soğan Dolması
 
Fırında Etli Soğan Dolması Tarifi - Fırında Etli Soğan Dolması Nasıl Yapılır - Fırında Etli Soğan Dolması Malzemeleri


Fırında Etli Soğan Dolması


8 adet orta boy soğan

250 gr. dolmalık kıyma

2 dilim bayat ekmek içi

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı katıyağ

Yeterince tuz, biber, baharat

Maydanoz


Soğanların dış kabuklarını soyup iyice yıkayınız. Seçtiğiniz soğanların mümkün olduğunca aynı boyda olmasına dikkat ediniz. Yıkadığınız soğanları suda 15-20 dakika haşlayınız. Kıymanın içine bayat ekmek içini, tuzu, biberi, bir adet yumurtayı, baharatı koyup yoğurunuz. İçiniz hazır olunca soğanların üstünden bıçakla keserek muntazam kapak kaldırınız. Soğanların içini arzunuza göre boşaltınız. Boşalttığınız yere dolma içini doldurunuz. Fırına girecek cam bir kaba diklemesine yerleştiriniz.

Üzerine bir bardak su ve katıyağı koyup orta hararetli fırında 20 dakika kadar pişiriniz. Piştikten sonra iyice kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak ikram ediniz.


Not: Soğanların içinden çıkardığınız parçaları ezdikten sonra kabın dibine koyarsanız, lezzetli bir su elde edersiniz. Üzerine limon sıkarak yemeyi de bir deneyin, bir başka lezzet bulacaksınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.