ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Biftek Marengo (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195059)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:28 AM

Biftek Marengo
 
Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Fileto


Malzemeler:


- 1 kg. sığır filetosu

- bitkisel yağ

- 1 adet soğan

- birkaç diş sarımsak

- tuz

- karabiber

- 500ml sığır eti suyu

- 100ml kırmızı sarap

- 25 ml hazır et sosu

- 25gr.domates püresi

- 350 gr.dilimlenmis mantar

- biraz mısır unu

- 100gr.taze krema

- 500gr.Amerikan pirinci

Hazırlanışı:


Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun. Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı seffaf olana kadar kızartın.


Kıyılmış sarımsak, tuz ve biber ilave edin. Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatın ve orta ateşte pişirin.


Mantarları ilave edin. Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.