ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Gaziantep Usulü Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195001)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:38 AM

Gaziantep Usulü Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı
 
Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı Tarifi - Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı Yapılışı - Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı Nasıl Yapılır - Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı Malzemeleri

MALZEMELER:

Yarım kg kebaplık et

100 gram kuyruk

3-4 diş sarımsak

Yeterince kırmızıbiber

2 çorba kaşığı harmanlanmış biber ve domates salçası

Tuz

Karabiber


HAZIRLANIŞI:

Et ve kuyruğu yarım ceviz büyüklüğünde doğrayın. Eti, sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzun bulunduğu bir kapta ovarak terbiye edin. Bir gece bekletin. Terbiyelenmiş etleri şişlere saplarken 3-4 parça ete karşılık bir parça kuyruk yağı koyun. Kömür ateşinde pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Nedim Atilla


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.