ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194859)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:01 AM

Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı
 
Kuzu Kuşbaşı Yapılışı - Soslu Kuzu Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı Malzemeleri


Malzemeler


* 4 dilim Sığır Filetosu (Her biri yaklaşık 150 gr. lık)

* 2 diş Sarımsak

* 100 gr. Yeşil Zeytin

* 1/2 Acı Kırmızı Biber

* 100 gr. Domates (çok küçük doğranmış)

* 1/2 su bardağı Kırmızı Şarap

* Zeytinyağı

* Tuz

* Süre: 20-40 Dk.

* 4 Kisilik

* Mutfak: Belirsiz


Hazırlanışı

4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün, eti ekleyip, harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Sonra etleri çıkarın. Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun. Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin. Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin. Eti yeniden tavaya koyun, zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin. Filetoları sıcak servis tabağına koyun. Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.


Afiyet Olsun.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.