ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194732)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:22 AM

Kapama
 
Kapama Tarifi - Kapama Nasıl Yapılır - Kapama Malzemeleri




Kapama Tarifi



* 1 kilogram kuzu eti

* 3 demet taze soğan

* 1 adet kuru soğan

* 2 demet dereotu

* 3 adet yeşil salata veya 2 marul


Kapama tarifi


Eti parçalara ayırdıktan sonra yıkayıp tencereye koyun. üzerine iri parçalar halinde kesilmiş salata, doğranmış taze ve kuru soğan, kıyılmış dereotu, biraz tuz ve bir fincan su ilave edin. Böylece tencerenin kapağını kapatın ve hepsini birlikte 1.5 saat pişirin. Süresi dolup piştikten sonra da bir tabağa alın ve servis yapın. Ancak etin özellikle yağlı olmasına dikkat edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.