ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Etli Bahar Türlüsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194672)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:32 AM

Kuzu Etli Bahar Türlüsü
 
Kuzu etli bahar türlüsü







Kuzu etli bahar türlüsü

KAÇ KİŞİLİK: 6

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: 35 dk

Malzemeler:



500 gr kuzu kuşbaşı


4 soğan


300 gr bezelye


300 gr bakla


2 enginar


5-6 kiraz domates


2 taze sarımsak


2 çorba kaşığı un


1'er çay kaşığı kekik, karabiber


1 defne yaprağı


2 çorba kaşığı margarin


1 su bardağı sıcak su


Tuz, karabiber


Hazırlanışı:

* Bezelyeyi ayıklayın. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin. Taze sarımsakları temizleyip kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.


* Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun. Bezelye ve baklayı ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.