ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194566)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:50 AM

Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama
 
İncik Kapama - Et Yemekleri - Damla Sakızlı Kuzu İncik Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu İncik





Malzemeler


10 adet Kuzu İncik

3 çorba kaşığı PINAR Un

100 gr. PINAR Tereyağı

400 gr. havuç

1 kg. patates

1 adet marul

1/2 limon

2 adet damla sakızı

1/2demet dereotu

10 diş sarmısak

Tuz, karabiber

1 adet defne yaprağı

Kaç Kişilik 10

Hazırlanışı


ETİ PİŞİRİRKEN


Bir tencerede PINAR Tereyağını kızdırıp kuzu incikleri harlı ateşte soteleyin. Kuzu inciklerin yüzeyleri hafifçe renk değiştirdiğinde, defne yaprağı, arpacık soğan ve sarmısağı bütün olarak tencereye ilave edin. Sotelediğiniz kuzu incikleri, tencerede suyunu çektiği anda un ilave ederek kısa bir süre daha soteleyin. Etlerin üzerine yaklaşık 1 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın. Tencereyi ara ara karıştırıp kaynattıktan sonra üstünde oluşan kefi alıp kısık ateşte pişirmeye bırakın. Patates ve havuçları düzgün şekilde doğrayıp hazırladıktan sonra kararmamaları için soğuk suyun içinde bekletin. Marulun iri yapraklarını alıp tuz ve limon ilave edilmiş kaynar suyun içine blanşe edip buzlu suya alın.


Etlerin pişmesine yakın havuçları tencereye ekleyin.Havuçların pişme süresine yakın iken patatesleri ilave edin. 1/2 limonun kabuklarını soyup fileto olarak çıkartın. Minik tavla zarı şeklinde doğranmış limonu, damla sakızını, karabiberi ve tuzu ekleyip yemeği lezzetlendirin. Pişen incikleri dikkatlice tencereden alıp blanşe edilmiş marul yaprakları ile sarın. Hazırladığınız kuzu incikleri, marulların birleşim yeri tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirip kısık ateşte 5 dk. kadar kaynatın.


PİŞİRDİKTEN SONRA


Damla sakızlı kuzu incik kapama piştiğinde taze kıyılmış dereotunu ilave edip 10 dk. kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.