ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İç Pilavlı Biftek Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194441)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:11 AM

İç Pilavlı Biftek Sarma
 
Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Sarma - Pilavlı Biftek - İç Pilavlı Biftek - Biftek Sarma Tarifi - Biftek Nasıl Yapılır - Biftek Yemekleri - Et Yemekleri - Fırında Biftek


Kullanılan Malzemeler:


1 kg biftek

1/2 su bardağı pirinç

3 soğan

1 çorba kaşığı fıstık

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 küp şeker

zeytinyağı

yenibahar

tuz



Kaç Kişilik:4

Tarifi:


Etler bir gece önceden zeytinyağı, soğan, sarımsak, karabiber ve tuz karışımında bekletilir. Bir tencereye yağ koyulur ve soğanlar kavrulur.


İçine fıstık ve kuş üzümü atılır. Yıkanmış pirinç eklenir ve karıştırılır. Baharatları da atılarak biraz diri olarak pişirilir.


Hazırlanan bu iç etlerin içine koyulur ve sarılır. Bunlar bir tepsiye dizilir ve tepsini üstü folyo ile kapatılır, 200 derecede etler pişirilir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.