ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Brüksel Lahanalı Bonfile (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194324)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:30 AM

Brüksel Lahanalı Bonfile
 
Brüksel Lahanalı Bonfile (4 Kişilik)


Malzemeler

700 gr Brüksel Lahanası

3 Su Bardağı Et Suyu

125 gr İrmik

4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Soğan

1 Çorba Kaşığı Margarin

1 Defne Yaprağı

200 gr Süt Kreması

Tuz, Karabiber

4 Bonfile








2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin.


Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.


İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin.


Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.