ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kaplanmış Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194317)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:31 AM

Kaplanmış Biftek
 
cipsli biftek - soslu biftek - soya soslu biftek nasıl pişirilir


Malzemeler:


Yarım kg dövülmüş biftek

1 paket peynirli cips

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı hardal

2 çorba kaşığı soya sosu

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber



Tarifi :


Tavaya sıvı yağ konur. Biftekler renk alacak kadar kızartılır. Diğer tarafta peynirli cips robottan geçirilerek toz haline getirilir.


Karıştırma kabına toz cips, dövülmüş sarımsak, hardal, yumurta, soya sosu, karabiber ve tuz konur, iyice karıştırılır.


Az kızarmış biftekler karışıma bulanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana dek pişirilir.


Not: Karışım katı olursa az su eklenebilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.