ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kurban Kavurması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194260)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Kurban Kavurması
 
Kurban Kavurması Tarifi - Kurban Kavurması Yapılışı - Kurban Kavurması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kurban Kavurması

Malzemeler :


3 Kilo Dana Eti

250 Gr. Kuyruk Yağı

1 Çay B. Sıvıyağ

Tuz


Garnitürü İçin:

Kornişon Turşu

Acı Biber Turşusu

Kekik


Hazirlanisi :


Dana etini kuş başından biraz daha büyük doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz geniş bir tencereye etleri koyup kendi suyu ile iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.


Kuyruk yağını ayrı bir tavada eritiyoruz. Kavurmamız piştikten sonra altını kapatmaya yakın tuzunu ve erimiş kuyruk yağını ekliyoruz.


Piştikten sonra kornişon turşu, acı biber turşusu, biraz kekik ile birlikte servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.