![]() |
Kurban Kavurması
Kurban Kavurması Tarifi - Kurban Kavurması Yapılışı - Kurban Kavurması Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kurban Kavurması
Malzemeler : 3 Kilo Dana Eti 250 Gr. Kuyruk Yağı 1 Çay B. Sıvıyağ Tuz Garnitürü İçin: Kornişon Turşu Acı Biber Turşusu Kekik Hazirlanisi : Dana etini kuş başından biraz daha büyük doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz geniş bir tencereye etleri koyup kendi suyu ile iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Kuyruk yağını ayrı bir tavada eritiyoruz. Kavurmamız piştikten sonra altını kapatmaya yakın tuzunu ve erimiş kuyruk yağını ekliyoruz. Piştikten sonra kornişon turşu, acı biber turşusu, biraz kekik ile birlikte servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.