![]() |
Sulu Biftek Sarması
Biftek Tarifi - Biftek Sarması Nasıl Yapılır - Sarma Biftek Nasıl Pişirilir
Malzemeler: 4 dilim biftek 1 adet közlük biber 4 çorba kaşığı lor peyniri 1 çay kaşığı karabiber 4 çorb ak aşığı sıvıyağ Sos için: 1,5 su bardağı su 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Köz biber ezilir. Üzerine lor ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Biftekler inceltilir. İç malzemesi bifteklere paylaştırılır ve rulo yapılır. Her rulo ikiye kesilir ve uçları kürdanla tutturulur. Tavaya yağ konur. Sarmalar renk alacak kadar kızartılır. Başka bir tencereye sos malzemesi konur, bir taşım kaynatılır. Biftek ruloları sosun içine atılır. Kapak kapatılır. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.