ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194078)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:11 PM

Kapama
 
Kapama Tarifi - Kapama Yapılışı - Kapama Nasıl Yapılır - Kapama Malzemeleri

2 çay bardağı sıvı yağ

6 adet tavuk but (baget)

3 bardak pirinç

bir tutam karabiber

bir tutam tuz

2 adet Knorr Tablet Tavuk Bulyon


Hazırlanışı

İlk olarak yağladığımız tavaya butlarımızı yerleştiriyoruz. Sonra tavuk bulyonumuzu bir kap içinde ısıtarak eritiyoruz. Sonra pirinçlerimizi tavukların etrafına koyuyoruz (dağıtarak) ve erittiğimiz bulyon suyunu üzerine döküyoruz. Üzerine karabiber ve tuz atıyoruz. Sonra fırına sürüyoruz. 40-45 dk sonra yemeğiniz hazır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.