ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Narlı Cevizli Hindi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193893)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:09 AM

Narlı Cevizli Hindi
 
Narlı Cevizli Hindi Tarifi - Narlı Cevizli Hindi Yapılışı - Narlı Cevizli Hindi Nasıl Yapılır - Narlı Cevizli Hindi Malzemeleri - Banvit Narlı Cevizli Hindi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

1 tabak Banvit Hindi Bonfile

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı zerdeçal

200 gr ceviz (iri kırıklanmış)

500 ml piliç suyu

200 ml nar suyu

1 çorba kaşığı tozşeker

30 ml limon suyu

1 adet nar (ayıklanmış)

Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Zeytinyağının yarısını ısıtıp, soğan ve zerdeçalı katın. Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.

Karıştırmaya devam ederek ceviz, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatmadan 15-20 dak. kaynatın.

Nar suyu, tozşeker ve limon suyunu karıştırın.

Kalan yağı ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte, her iki yüzlerini altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dak. pişirin. Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. pişirin.

Cevizli sosu tahta bir spatula ile karıştırarak içine limonlu nar suyunu akıtın. Kısık ateşte ve karıştırmaya devam ederek, sos hafif koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.

Etlerin üzerine nar sulu sosu gezdirin. Nar taneleri serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.