![]() |
Narlı Cevizli Hindi
Narlı Cevizli Hindi Tarifi - Narlı Cevizli Hindi Yapılışı - Narlı Cevizli Hindi Nasıl Yapılır - Narlı Cevizli Hindi Malzemeleri - Banvit Narlı Cevizli Hindi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Bonfile 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı zerdeçal 200 gr ceviz (iri kırıklanmış) 500 ml piliç suyu 200 ml nar suyu 1 çorba kaşığı tozşeker 30 ml limon suyu 1 adet nar (ayıklanmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağının yarısını ısıtıp, soğan ve zerdeçalı katın. Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek ceviz, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatmadan 15-20 dak. kaynatın. Nar suyu, tozşeker ve limon suyunu karıştırın. Kalan yağı ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte, her iki yüzlerini altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dak. pişirin. Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. pişirin. Cevizli sosu tahta bir spatula ile karıştırarak içine limonlu nar suyunu akıtın. Kısık ateşte ve karıştırmaya devam ederek, sos hafif koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin. Etlerin üzerine nar sulu sosu gezdirin. Nar taneleri serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.