ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindistancevizli Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193794)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:25 AM

Hindistancevizli Tavuk
 
Hindistancevizli Tavuk Tarifi - Hindistancevizli Tavuk Yapılışı - Hindistancevizli Tavuk Nasıl Yapılır - Hindistancevizli Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER

4 Adet Tavuk Bonfile(180-200gr)

Köri

Tuz

120 gr Un

2 Adet Yumurta

120 gr Hindistan Cevizi

Kızartmak İçin Yağ

Süslemek İçin Limon Dilimleri


YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan

ikiye kesin.

Parçaları köri ile oyun, tuzlayın. İlk önce ona, sonra çırpılmış yumurtaya,

en sonrendelenmiş Hindistan cevizine hulayın.

Kızartma yağını fritözde veya derin bir tencerede 170 derece ısıtın. Tavuk

parçalarını bol yağda 7-8 dakika altın rengi olana kadar kızartın, delikli

kepçe ile havlu üzerine çıkartın. Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.