ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Prenses Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193658)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:48 AM

Prenses Tavuk
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


4 adet tavuk göğsü (kol kısmı ile birlikte)

1 bardak pirinç

1 adet kuru soğan

4 yemek kaşığı sıvıyağı

1 yemek kaşığı fıstık içi

2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

4 adet kereviz sapı

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı un

1 bardak su

Tuz

Karabiber


Tarifi


Pirinci ılık ve tuzlu suda ıslatın. Tavuk göğüslerini açın. Dövüp, inceltin. Büyük bir teflon tavada her tarafını kızartın. Kenarda bekletin.


Soğanları sıvıyağda pembeleştirin. Fıstıklarla birlikte pirinci 10 dakika kavurun. Kuş üzümünü atın. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine 1 bardak su koyup, pişirin. Ocaktan alınca dereotunu ilave edip, karıştırın.


Tavukların içine hazırladığınız harçtan doldurun. Açılmaması için, göğsün üst tarafındaki kol kısmından kereviz sapıyla bağlayın.


Tavukları fırın kabına dizin. Üzerine margarini ve 1 bardak suyla karıştırdığınız unu dökün. 175 derecedeki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.