ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Egzotik Piliç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193529)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:09 AM

Egzotik Piliç
 
Tavuk Yemeği - Piliç Nasıl Pişirilir - Egzotik Piliç Tarifi


Malzemeler


1 adet piliç

1 tutam safran

5 su bardağı su

İçi için:


6-7 adet taze kayısı

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı çekirdek içi

2 çorba kaşığı yoğurt

Yarım çay bardağı badem içi

Kimyon, tuz

Üzerine:


1 çorba kaşığı tereyağı

Taze biberiye yaprakları


Hazırlanışı


Temizlenmiş pilici, safranı kaynamış suda 15 dakika haşlayın. Haşlama suyundan alıp fırın kabına yerleştirin. Küp doğranmış kayısı, ince kıyılmış sarımsak, çekirdek içi ve yoğurdu bir kasede karıştırın.


Sıcak suda beklemiş ve kabukları soyulmuş badem içi, kimyon ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Bu harcı pilicin içine doldurun. Önceden ısıülmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar minimum 50-55 dakika pişirin.


Biberiye yapraklarını tereyağmda soteleyip, fırından aldığınız pilicin üzerine gezdirin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.