ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kerevizli Tavuk Mantısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193269)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:53 AM

Kerevizli Tavuk Mantısı
 
Kerevizli Tavuk Mantısı Tarifi - Kerevizli Tavuk Mantısı Yapılışı - Kerevizli Tavuk Mantısı Nasıl Yapılır - Kerevizli Tavuk Mantısı Malzemeleri

1 adet kereviz (rende yada sap)

1 adet sogan

Nane

Tuz

2 dis sarimsak

1-2 yesil biber

2 Kasik soya sosu

250 gr. tavuk gögsü

150 gr. un

1 yumurta

250 gr.yogurt


Harc:

Kereviz saplarini yada kereviz rendesini tavaya koyun. Sogan, yesil biber, nane, tuz, sarimsak, 2 kasik soya sosu ve haslanmis, didiklenmis tavuk eti ile beraber sote yapin.


Hamur:

150 gr.un, 1 yumurta, 25 gr.yogurt ve 1 kasik sivi yag ile yumusak bir hamur yogurun. Yarim saat dinlendirdikten sonra ince olarak acin.


Hamuru genis karelere kesip, iclerine harc koyun. Kenarlari islatip ücgen olarak kapatin. Hazirlanan bu mantilari buharli pisiricide 30 dakika pisirin yada tavada hafifce kizartin. Tabaga alip üzerlerine soya sosu dökerek servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.